Tarinamme

Tarina alkaa

Ensimmäiset konsultointitoimeksiannot kansainvälistymistä ja kasvua tavoitteleville startup-yrityksille.

Me Turboteamillä autamme startup- ja kasvuyrityksiä saavuttamaan unelmansa. Uskomme, että visiot voidaan jalostaa todellisiksi menestystarinoiksi tekemällä oikeita asioita oikeaan aikaan. Turboteamin tarina lähtee liikkeelle jo 2000-luvulta, jolloin toinen perustajistamme toteutti ensimmäiset konsultointitoimeksiannot kansainvälistymistä ja kasvua tavoitteleville startup-yrityksille. Vuosien varrella toimeksiantojen määrä nousi ja perustajajäsenien konsultoinnin kenttä laajentui kasvusta ja kansainvälistymisestä aina markkinahäiriössä kamppailevien yritysten auttamiseen.

2000-luku

2015

Myyntiveturi

Perusta tulevalle Turboteam Oy:lle ja sen Myyntiveturi-palvelulle syntyivät  10 kuukauden mittaiseksi venyneen toimeksiannon myötä, jossa perustajajäsenemme työskenteli yhdessä Suomen tunnetuimmassa Startupissa.

”Wolt – Euroopan nopeimmin kasvanut teknologiayhtiö” Financial Times FT 1000 2015 – 2018

”Wolt – Wired hottest startups in Europe 2015 & 2016”

Vuonna 2015 tapahtui yksi mielenkiintoisimmista toimeksiannoista, jossa perustajakonsulttimme Erno Pakarinen sai kuukauden mittaisen toimeksiannon luoda myynnin kiihdyttämispalvelu vielä sillä hetkellä suhteellisen tuntemattomalle startup-yritykselle nimeltä Wolt Enterprises Oy. 

Wolt oli kehittänyt applikaation, jolla pystyi tilaamaan ja maksamaan noutoruokaa tai vaikka ravintolalaskun suoraan paikan päällä. Kasvu ja myynti eivät kuitenkaan olleet lähteneet voimakkaaseen kasvuun. Wolt päätti tämän seurauksena kokeilla uudenlaista tilaus- ja maksuvaihtoehtoa, ravintolaruuan kotiinkuljetusta kuljetuskumppanin kautta. Palvelun pilotoimiseksi ja maksimaalisen kasvun varmistamiseksi tuli myynti- ja prosessit hioa kuntoon.

Perustajakonsulttimme tarttui haasteeseen ja hänen tuottamansa palvelu, joka kulki nimellä ”myyntiveturi” oli menestys. Palveluiden myynti kiihtyi ja viikoittainen kasvuvauhti vakiintui 14 prosenttiin. Myynnin- ja yhteistyökumppanuuksien prosessit hiottiin myös kuntoon. Toimeksiannon aikana perustajakonsulttimme tunnisti kaavan nopeaan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Varmistaakseen jättiläismäisen kasvun Woltin kohdalla yrityksen kotipesä ja kasvun perustukset tuli laittaa kuntoon. 

Perustajakonsulttimme sopima yhden kuukauden toimeksianto venyi lopulta kymmenen kuukautta pitkäksi. Tämän kymmenen kuukauden aikana tehdyn työn tulokset ovat puhuneet puolestaan. Wolt on yksi Suomen tunnetuimmista ja nopeinten kasvaneista startup-yrityksistä. Kesäkuussa 2022 Wolt Enterprises Oy myytiin yhdysvaltalaiselle Doordashille 2,8 miljardin euron kauppahintaan.

Markkinahäiriö

Olemassaolevien markkinoiden valloittaminen ja uusien markkinoiden löytäminen loogisen myynnin kaavalla. Hanke kirkasti Turboteamin arvot ja oli lopullinen kimmoke Turboteam Oy:n perustamiselle.

”Singa – Wired hottest startups in Europe 2017”

Seuraava merkittävä Turboteamin syntyä edeltävä konsultointi tapahtui vuonna 2017. Tällöin perustajajäsenet Erno Pakarinen ja Tero Siekkinen tekivät toimeksiantoa digitaalisen karaokemaailman startup-yritykselle Singa Oy:lle. Singan pääkonttori sijaitsi yhdessä Euroopan suurimmista yrityshautomoista, startup-kampus Maria 01:n tiloissa Helsingin keskustassa. Erno ja Tero kokivat työskentelyn Maria O1:ssä erittäin inspiroivaksi ja samaan aikaan heille vahvistuivat entisestään pääajatukset Turboteamin arvoista ja periaatteista.

Singan toimeksiannossa lähdettiin kehittämään loogisen myynnin kaavaa ja tavoiteltiin isoja referenssiasiakkaita. Loogisen myynnin kaavalla saatiin valloitus alkuun erittäin kilpailuille ravintolakaraoken markkinoille ja sillä myös löydettiin mahdollisuuksia täysin uusilta markkinoilta kuten kirjastoista. Toimeksiannon aikana alkoi Singan kansainvälistyminen ja nykyään he toimivat kymmenissä eri maissa.

2017

2018

Turboteam Oy

Turboteam Oy perustetaan ja toimintaa aletaan rakentaa kahden peruspilarin päälle:

1.Turboteam keskittyy elämään ja
2.Turboteam kehittää liiketoimintaa kokonaisvaltaisesti.

Singan ja Woltin hankkeet olivat lopulliset kimmokkeet Turboteam Oy:n perustamiselle. Kysyntä kasvun, kansainvälistymisen ja markkinahäiriöihin reagoimisen asiantuntijapalveluille oli kova, joten parivaljakko Erno ja Tero kokivat loogisimmaksi perustaa oman konsultointiyrityksen. Perustavana ajatuksena oli koota laaja-alainen asiantuntijatiimi, joka pystyy palvelemaan yrityksiä kokonaisvaltaisesti. Turboteam Oy sai alkunsa maaliskuussa 2018.

Perustamiseen mennessä Turboteam Oy:n pääarvomaailma oli jo selkeä. Turboteamin toimintaa lähdettiin rakentamaan kahden peruspilarin päälle:

Ensinnäkin Turboteamilla toteutamme ainoastaan sellaista myynnin ja kasvun kiihdyttämisen palveluita, jota voimme kutsua loogiseksi myynniksi.
Tämä tarkoittaa, että asiakasyritysten kokonaisuutta kehitetään niin, että kasvua syntyy pitkäjänteisesti ja kestäviä asiakassuhteita tukien. Myynnin kiihdyttäminen ei siis ole silmänkääntötemppuja vaan kokonaisvaltaista liiketoiminnan kehittämistä.

Toiseksi keskitymme elämään.
Erno ja Tero kokivat, että aamusta iltaan työskentely startup-maailman ytimessä söi heidän voimansa ja työstä tuli heidän elämänsä. Turboteamilla työtä tehdään tehokkaasti työaikana. Näemme, että työ on osa elämää ja elämä tulee ensin. Teemme tiiminä asioita ajankäytöllisesti fiksusti ja keskitymme toimeksiannoissa erinomaiseen toteutukseen. Tämä mahdollistaa sen, että meillä jää paljon sellaista aikaa työn toteuttamiseen, mikä monessa ympäristössä menisi muihin asioihin.

Oma kotipesä kuntoon

Turboteam auttaa ensimmäisen muutaman toimintavuotensa aikana toistakymmentä yritystä heidän liiketoimintansa kehittämisessä. Samalla laitetaan omaa kotipesää kuntoon tulevaisuutta varten.

Oletko esimerkiksi huomannut viime vuosien aikana lisääntyneiden sähköskoottereiden määrän?
Kyllä, olimme mukana sähköskootterimarkkinoiden kasvun eturintamassa auttamalla yhtä alan johtavaa yritystä laittamaan kotipesän kuntoon. Tämän ansiosta yritys saavutti kasvuun tähtäävän kansainvälistymisvaiheen. 

Entä huomasitko miten radiopuhelimien ja korvakuulokkeiden käyttö myymälöissä ja muilla toimialoilla lisääntyi hetkessä.
Kyllä, Turboteamillä oli sormensa pelissä tässäkin suuressa viestintä- ja palveluprosessien muutoksessa. Muotoilimme yhden radiopuhelinalan johtavan yrityksen implementointi-, koulutus- ja myyntijärjestelmän palvelut nykyaikaisiksi.

Ennen kaikkea Turboteam otti ensimmäisten vuosien aikana aikaa kehittääkseen omaa liiketoimintaansa ja valikoitujen toimeksiantojen laadukkaaseen toteutukseen. Työtä tehtiin pienellä tiimillä ja useiden projektityöntekijöiden voimin. Halusimme keskittyä ydinliiketoimintamalliemme pilotointiin, jotta voimme taata asiakkaillamme laadukkaat palvelut ja kestävän liiketoiminnan mallin. Näiden vuosien aikana tapahtui myös paljon perustajajäsenien yksityiselämässä. Ernon ja Teron perheet kasvoivat useammalla lapsella. Turboteamin arvojen mukaisesti perhe-elämä on ollut merkittävässä asemassa ja sille on annettu aikaa.

2019–2020

2021-2022

Aika aloittaa oma kasvu!

Asiantuntijatiimi kasvaa, ja peruspilareiksi määritetyt arvot ovat osa Turboteamiläisten arkea. Tulevaisuuden näkymät ovat valoisat ja tavoitteena on jatkaa kestävää kasvua.

”Visions can be generated into success stories” on missiomme, joka ohjaa jokapäiväistä toimintaamme!

Ensimmäiset kolme toimintavuotta Turboteam kasvatti toimintaansa tulorahoitteisesti ja piti matalaa profiilia. Asiakkuudet syntyivät suosittelujen pohjalta. Vuonna 2021 Turboteam teki merkittävän strategisen linjauksen, jossa päätettiin lähteä hakea voimakasta kasvua sekä avainhenkilötiimin kasvattamisen että rahoituksin turvin. Samalla lähdettiin muotoilemaan Turboteamin omia palveluita ja prosesseja.

Vuoden 2022 alussa Turboteamin avainhenkilötiimi on kasvanut seitsemään henkilöön. Asiantuntijuutta löytyy kaikilta liiketoiminnan kriittisiltä osa-alueilta. Palveluissamme keskitymme rekrytointiin, myyntiin, pilotointiin sekä kansainvälistymiseen sekä kasvuun. Fokuksemme on aina erinomaisessa toteutuksessa ja koko tiimin hyvinvoinnissa. Uskomme, että ensiluokkaisen palvelun tuottaminen lähtee osaavan tiimin hyvinvoinnista. Kun tiimi voi hyvin ja he kokevat, että heitä arvostetaan, voimme tarjota parastamme.

Turboteamin tulevaisuuden näkymät ovat valoisat ja suunnitelmissa on seuraavan vuoden aikana kasvattaa tiimiämme merkittävästi. Keskitymme asiakkaiden palvelemisen lisäksi myös tiimimme osaamisen syventämiseen ja palveluiden kehittämiseen. Turbotiimin vahvuuksia ovat sen pitkäaikainen kokemus yritystoiminnan kasvattamisesta sekä laaja asiantuntijuus eri aloilta. Me emme tarjoa vain tutkimuksia ja työkaluja – me käärimme myös itse hihat ja tulemme varmistamaan, että matka kohti unelmia todella alkaa. Kun panostamme yhdessä erinomaiseen toteutukseen, tulokset seuraavat väistämättä perässä!